Hírek

23
máj.

A 2023-as lisszaboni ifjúsági világtalálkozó tizenhárom védőszentje

Krisztus élete betölti és megmenti a fiatalokat minden korban. Erről tanúskodik a következő, 2023-ban Lisszabonban megrendezésre kerülő ifjúsági világtalálkozó 13 védőszentje. A Szentszék Sajtóterme május 18-án közzé tette a Manuel Clemente bíboros, lisszaboni pátriárka által ezekről a védőszentekről írt szöveget, amely előszóként jelent meg a Paulinus könyvkiadó egy kötetében.
Tovább olvasás
23
máj.

Diákok jelentkezését várják zarándoktáborokba

Zarándoklat, közösség, önismeret, hit, gyaloglás, beszélgetések, belső út, ima, szabadság, kaland, játék, útonlét, találkozás, természet, hegyek és lankák, napraforgó, megosztás, hátizsák, kihívás, vidámság, határaink feszegetése, csend, öröm. 12 és 18 év közötti zarándokok jelentkezését várja nyári egyhetes zarándoktáborokba a Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája.
Tovább olvasás
21
márc.

Kertkaland: játszva tanulni a teremtett világról

A környezet, a teremtett világ megbecsülése mindannyiunk feladata. Ebben segít játékos módon a Kertkaland nevű társasjáték, aminek segítségével játszva megérthetjük, hogy mi lehet a szerepünk a teremtett világban és a természet körforgásában. Rusz-Ajtony Eszternek, a játék rajzolójának és szerkesztőjének a Vasárnap hetilapban megjelent írását szerkesztve közöljük.
Tovább olvasás