15
júl.

Két pályázatot hirdet az Ars Sacra Alapítvány iskolásoknak

Magyar Kurír

Ferenc pápa 2021-re meghirdette a Szent József-évet és az Amoris Laetitia-családévet, így az idei Ars Sacra Fesztiválon is hangsúlyos szerepet kapnak a családi programok. A szervezők célja, hogy ezeket a rendezvényeket minél inkább magukénak érezzék a látogatók, ezért a nyárra két pályázatot is hirdet az Ars Sacra Alapítvány iskolás gyermekek számára.

Rajzpályázat óvodáskortól gimnazista korosztályig „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7) mottóval.

A 15 éves Ars Sacra Fesztivál a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából gyermekrajzpályázatot hirdet kiállításon való részvétel céljából, óvodáskortól gimnazista korosztályig. Az alkotásokat digitálisan, jó minőségben várják az ars-sacra@ars-sacra.hu e-mail-címre „Rajzpályázat” jeligével.

A képek technikája szabadon választható, név, kor, iskola és a kép címének feltüntetése kötelező. A művek témája a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójához kapcsolódóan: a víz mint éltető forrás; az eucharisztia, ami erőt ad az embernek; kenyér és bor.

Beküldési határidő: 2021. augusztus 22.

A beérkezett pályaműveket az Ars Sacra Fesztivál keretében a Margitszigeten megrendezett családi napon állítják ki.

„István király nyomában” – pályázat általános iskolás alsó tagozatos gyermekeknek

Július 1-jétől augusztus 20-ig nyolc héten át tart a kaland kvízekkel és kreatív feladatokkal, miközben a résztvevők megismerkedhetnek Szent István király mozgalmas és fordulatos életével. A feladatokat az Ars Sacra Fesztivál Facebook-oldalán teszik közzé minden héten csütörtökön.

Főnyeremény: Szent István, Rex Hungarorum bábdarab bemutatása abban az iskolában, amelynek diákjai a játék során a legtöbb összpontszámot gyűjtik.

Minden résztvevőt egyénileg is díjaz az Ars Sacra Alapítvány. Az egyéni fődíj egy Kuruczné Lovas Júlia által készített egyedi báb.

Forrás és fotó: Ars Sacra Alapítvány

Vissza a hírekhez