06
okt.

Hittan.ro: új online felületet hoztak létre a hitoktatásért Erdélyben

Magyar Kurír

Új online felületet hoztak létre a hitoktatásért Erdélyben

Elindult és folyamatosan bővül a Hittan.ro oldal, amelyet kezdeményezői a 30 éve újrakezdett iskolai hitoktatás tiszteletére és annak további fejlesztésére, erősítésére hoztak létre. Az oldal elindítását kezdeményező csoport munkáját Böcskei László nagyváradi megyéspüspök, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület segítette.

A megyéspüspök videoüzenete fogadja az oldalt felkeresőket, amelyet missziós eszközként képzelnek el a csoport munkájában részt vevő hitoktatók, és arra hívnak minden kollégát, hogy a felület továbbfejlesztésében működjenek közre.

Harminc évvel ezelőtt a hitoktatás szempontjából valóban történelmi fordulat következett be: lehetővé vált az, ami sokáig nem volt lehetséges. Az Egyház emberei szabadon bemehettek az iskolákba, és hirdethették Isten jóságát. Ekkor még nem voltak tankönyvek, képzett hitoktatók, megbízólevelek. Semmi sem volt, csak a lelkesedés. És mentek, mentünk – idézték fel a honlap készítői.

Ez az évforduló adja a Hittan.ro oldal életre hívásának apropóját, de a múltba tekintésnél sokkal-sokkal többről van szó. Azt szeretnék, hogy a rendszeresen megosztott tartalmakkal ráirányítsák a figyelmet az iskolai hitoktatásra, hogy a mai nehéz helyzetben és a sok kihívás közepette bizalmat építsenek a szülők, a gyermekek, a más szakos tanárok felé. Legyen szép, színes a paletta, hogy minden régió a sajátjának érezze az oldalt, és minél többen erőt merítsenek belőle! – biztatnak a kezdeményező hitoktatók.

Forrás és fotó: Romkat.ro