10
jan.

Hangoló – Társasjáték kisközösségeknek

Magyar Kurír

A Háló egyesület Közösségi Műhelye által megalkotott társasjáték kisközösségek számára készült, szórakoztató és egyben elgondolkodtató játék, amelyet 15 éven felülieknek ajánlanak és tetszőleges létszámmal játszható.

A jétékhoz tartozó lapokon egy-egy személyes kérdés áll, amely megszólít, elgondolkodtat, segít a megnyílásban, és abban, hogy a közösség tagjai egy kicsit jobban megismerjék egymást. A Hangolót annyi ideig játszhatjuk, amennyi időt szánunk rá: akár csak pár percig is, de könnyen bele is lehet feledkezni. 

Babály András teológus, mentálhigiénés szakember ötlete alapján olyan, 180 kérdésből álló kártyajátékot állítottak össze, amely nagyszerűen segítheti csoportok, közösségek, osztályok, családok tagjainak egymásra hangolódását. Bár a játék eredetileg „bemelegítő” kérdéseket tartalmaz, használható tematikai gyűjteményként is egy-egy óra, beszélgetés témájának feldolgozásához.

Ízelítőül pár kérdés a pakliból: Egy hobbi, ami tetszik nekem...; Szeretnék valamit találni...; Valami, amire nagyon büszke vagyok...; Egy barát, aki fontos nekem...; Gondolataim a házasságról...; A magyar történelem melyik alakjával találkoznál most szívesen? Mit kérdeznél tőle?; Mesélj el egy helyzetet, amikor igazán boldog voltál!; Hol érzed magad otthon?; Amit a szüleimben becsülök...

A játék megvásárolható Budapesten az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központban (1052 Budapest, Semmelweis u. 4.) előre egyeztetett időpontban vagy az esti programok alatt, információ kérhető az iroda@halo.hu e-mail-címen, vagy hétköznapokon 9–17 óra között a +36 20 351 5375 telefonszámon. A játék megrendelhető az Új Ember online könyváruházban is.

További információt a Hálóról ITT találnak.

Forrás és fotó: Háló.hu