01
márc.

Országos internetes hittanversenyt hirdet általános iskolásoknak a Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Országos internetes hittanversenyt hirdet a Veszprémi Főegyházmegye Kincskeresés a Szent Család őrével címmel. A verseny célja, hogy a diákok gyarapítsák a hittanórán szerzett tudásukat, bővítsék a Szentírásról szerzett ismereteiket, megismerkedjenek a pápai dokumentumokkal, a katolikus internetes oldalakkal, a katolikus sajtóval, ezáltal szélesítsék tájékozottságukat.

Két korcsoportban lehet indulni a versenyen: általános iskola 5–6., valamint 7–8. osztályos tanulók jelentkezését várják.

A jelentkezés határideje: március 3.

A megmérettetés két fordulóból áll; a feladatlapokat a jelentkezési lapon megadott e-mail-címre küldik el. A megoldásokat a megadott határidőre szintén elektronikus úton kérik visszaküldeni a feladatlapon megjelölt e-mail-címre.

A második forduló feladatlapját a versenyzőnek akkor kézbesítik, ha az első forduló megoldásai határidőre megérkeztek.

A verseny témái: A Szent Család értékei; Egy szinodális Egyházért: közösség, részvétel, küldetés

Külön értékelik az egyházi iskolák diákjainak munkáit, valamint a tankerület, nemzetiségi önkormányzat és alapítvány által fenntartott iskolák diákjainak munkáit.

A legtöbb pontszámot elérő versenyzők díjazásban részesülnek mindkét kategóriában. Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó ünnepség Búcsúszentlászlón lesz május 21-én.

További részletek és tudnivalók a Veszprémi Főegyházmegye honlapján.

Az Országos Hittanverseny jelentkezési lapját ITT lehet elérni.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye