10
feb.

Február 21-ig várják a jelentkezőket az idei zarándokvezető-képzésre

Magyar Kurír

Február 21-ig várják keresztény pedagógusok és közösségvezetők jelentkezését arra a zarándoktábor-vezető képzésre, amelyet a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája és a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület szervez március 4. és 6. között azok számára, akik szívesen vezetnék diákcsoportjukat a jövő évi zarándoktáborokban.

Zarándoklataink – és egész életünk – alapélménye, hogy úton lévő emberek, homo viatorok vagyunk. Vándorlásunkban társul szegődik mellénk az Isten, aki formál és új emberré alakít bennünket. A gyalogos zarándoklás testet-lelket megújító hatását már sokan megtapasztaltuk: minden út néhány lépéssel közelebb segített Teremtőnkhöz, valódi önmagunkhoz és embertársainkhoz.

„Milyen jó lenne, ha minél több fiatal is útra kelne és átélhetné ezt!” – írják a szervezők, akik e vágytól vezérelve hirdetik meg és indítják el képzésüket.

A résztvevők zarándoklatokkal kapcsolatos elméleti ismereteiket bővíthetik, valamint elsajátíthatják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek egy zarándoktábor vezetéséhez szükségesek.

A képzésre 18 év feletti, a keresztény hit (református, evangélikus, ortodox, unitárius, római és görögkatolikus) iránt elkötelezett és abban jártas, vallásgyakorló pedagógusok, hitoktatók, közösségi vezetők jelentkezését várják, illetve papok, lelkészek, természetjáró túraszakkörök, civil és egyházi szervezetek, természetjáró és zarándokegyesületek, cserkész- és regnumvezetők számára is jó szívvel ajánlják a lehetőséget.

A szervezők kiemelik, hogy fontos a jó fizikai kondíció, egészség, a fizikai terhelhetőség (akár napi 26 kilométer gyaloglás terepen több napon át).

A képzés során a résztvevők megtanulják, hogyan osszák meg személyes szolgálatuk révén a fiatalokkal a zarándoklás lélekformáló élményét és örömét, s képessé válnak a jövőben zarándoktáborokat szervezni és vezetni.

Jelentkezési határidő: 2022. február 21., hétfő éjfél.

További információ ITT található.

Forrás: Szerzetesek.hu

Fotó: Pixabay